top of page
patient-scared-by-dental-equipment.jpg

עקירות שיניי בינה

מה הן שיניי בינה?

לייעוץ עם צוות המרפאה

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה, נציג יחזור אליכם במהרה

שיני בינה, הידועות גם בשם טוחנות שלישיות, הן הסט האחרון של טוחנות הממוקמות בחלק האחורי של הפה.

שיניים אלו מופיעות בדרך כלל במהלך שנות העשרה המאוחרות של אדם או שנות העשרים המוקדמות, ומכאן השם "שיני בינה" כשהן מגיעות בגיל בוגר יותר.

לרוב האנשים יש ארבע שיני בינה, עם אחת בכל רבע של הפה עם זאת, לא כולם מפתחים שיני בינה, ולחלק מהאנשים יש פחות מארבע או אף אחד בכלל.

שיני בינה עלולות לגרום לבעיות שיניים שונות עקב בקיעתן המאוחרת והעדר פוטנציאלי של מקום מספיק בפה. הם עלולים לבקוע חלקי ובזווית, כלומר הם לא יוצאים לגמרי מקו החניכיים, וגורמים לכאב, נפיחות, זיהום ונזק פוטנציאלי לשיניים שכנות. בנוסף, הזווית שבה הם גדלים עלולה להוביל לצפיפות, חוסר יישור או נזק לשיניים סמוכות.

בגלל סיבוכים פוטנציאליים אלה, רופאי שיניים עוקבים לעתים קרובות אחר התפתחות שיני בינה ועשויים להמליץ ​​על הסרתן אם ישנה סבירות לבעיות. עקירת שן בינה היא הליך דנטלי נפוץ שמטרתו למנוע או להקל על הבעיות הקשורות לשיני בינה הממוקמות בצורה לא נכונה או מושפעת.

אילו בעיות נגרמות משיני בינה?

שיני בינה עלולות לגרום לבעיות שיניים שונות עקב בקיעתן המאוחרת וחוסר מקום פוטנציאלי בפה. כמה בעיות נפוצות הקשורות לשיני בינה כוללות:

חוסר מקום : לרוב אין לשיני בינה מספיק מקום כדי להופיע במלואו, מה שגורם להן להיות כלואות (כלואות באופן מלא או חלקי בתוך עצם הלסת או רקמת החניכיים).

שיני בינה כלואות עלולות להוביל לכאב, נפיחות וזיהום.

כאב ואי נוחות: שיני בינה שנפגעו או בקעו לא בצורה ישרה עלולות לגרום לכאב, אי נוחות ורגישות בחלק האחורי של הפה.

זיהום: כאשר שיני בינה שבוקעות חלקית קשות לניקוי, הן עלולות להפוך למקומות רבייה לחיידקים, מה שמוביל לדלקת חניכיים ולזיהום (פריקורוניטיס).

נזק לשיניים סמוכות: שיני בינה עלולות לדחוף את השיניים הטוחנות השכנות, ולגרום לצפיפות, תזוזה ונזקים פוטנציאליים לשיניים סמוכות.

ציסטות וגידולים: ציסטות עלולות להיווצר סביב שיני בינה כלואות, מה שעלול לפגוע בעצמות, בשיניים ובעצבים. במקרים נדירים מסוימים, גידולים עשויים להתפתח.

מחלת חניכיים: שיני בינה קשות יותר לניקוי בשל מיקומן, מה שמגביר את הסיכון למחלות חניכיים וחורים.

דחיקת כל השיניים: לחץ משיני בינה בוקעות עלול לשבש את יישור השיניים הקיימות שלך, ולדחוף את כל השיניים ולהכשיל את  יישור שיניים שבוצע בעבר.

בהתחשב בבעיות פוטנציאליות אלו, מקובל שרופאי שיניים עוקבים אחר התפתחות שיני בינה וממליצים על הסרה אם יש סבירות להתפתחות בעיות. התערבות מוקדמת יכולה לעזור למנוע או להקל על הסיבוכים הקשורים לשיני בינה.

למה צריך לעקור שיניי בינה

מונע פגיעה: לשיני בינה אין לעתים מספיק מקום כדי לצאת כראוי, מה שמוביל לפגיעה, שעלולה לגרום לכאב וסיבוכים אחרים.

מפחית כאב ואי נוחות: שיני בינה כלואות או לא בקו הקשת התקין של השיניים יכולות לגרום לכאב משמעותי, אי נוחות ורגישות בחלק האחורי של הפה.

מונע זיהומים: שיני בינה שבקעות חלקית קשות לניקוי, מה שהופך אותן לרגישות לצמיחה וזיהום של חיידקים, מה שמוביל לדלקת וכאבים בחניכיים.

מונע נזק לשיניים סמוכות: שיני בינה עלולות להפעיל לחץ על שיניים טוחנות שכנות, ולגרום לצפיפות, תזוזה ונזקים פוטנציאליים לשיניים סמוכות כמו בתמונה למעלה.

ממזער ציסטות וגידולים: שיני בינה כלואות עלולות להוביל להיווצרות ציסטות, שעלולות לפגוע בעצמות, בשיניים ובעצבים. במקרים נדירים עלולים להתפתח גידולים ממאירים ושפירים.

מפחית את הסיכון למחלות חניכיים: שיני בינה מאתגרות לניקוי תקין, מה שמגדיל את הסיכון למחלות חניכיים וחורים באזורים שקשה להגיע אליהם.

מונע סיבוכים ארוכי טווח: עקירה מוקדמת של שיני בינה יכולה למנוע סיבוכים פוטנציאליים שעלולים להיווצר אם בעיות לא מטופלות.  

משפר את היגיינת הפה: הסרת שיני בינה יכולה להפוך את שיטות היגיינת הפה ליעילות יותר וניתנות לניהול, ולהפחית את הסיכון לבעיות בריאות הפה.

משפר את בריאות הפה הכללית: עקירת שן בינה תורמת לשמירה על בריאות הפה, מניעת כאבים, זיהומים ונזקים שעלולים להשפיע על הרווחה הכללית.

בסופו של דבר, ההחלטה לעקור שיני בינה צריכה להיעשות בהתייעצות עם רופא שיניים או כירורג פה, שיוכל להעריך את המצב הספציפי שלך ולהמליץ ​​על דרך הפעולה הטובה ביותר כדי להבטיח בריאות הפה המיטבית ולמנוע בעיות אפשריות.

אילו צילומים נדרשים לאבחון של שיניי בינה

לצילומים תפקיד מכריע באבחון והערכת מצבן של שיני הבינה. רופאי שיניים משתמשים בסוגים שונים של צילומים כדי להעריך את המיקום, היישור והבעיות הפוטנציאליות הקשורות לשיני בינה. חלק מהתצלומים הנפוצים לאבחון שיני בינה כוללים:

צילומים תוך-אורליים פרי-אפיקלי: אלו הן תמונות תקריב שצולמו בתוך הפה. הם מספקים תצוגות מקדימה של שיני הבינה אך לא תמיד ניתן לתפוס את השן בינה עם צילום זה, ניתן לראות את התקדמות וההתפרצות שלהן, יישורן וכל סימני פגיעה או נזק אך צילום זה אינו מספיק לקבלת כל התמונה כולה.

צילום פנורמי: צילומי פנורמי לוכדים מבט רחב של כל הפה, כולל כל השיניים והמבנים שמסביב. סוג זה של צילום רנטגן שימושי במיוחד להערכת מיקומן של שיני בינה, התפתחותן, השפעתן והשפעות פוטנציאליות על שיניים סמוכות וטקסטורות אנטומיות שמסביב השן בינה.

צילום סיטי: סריקות CBCT מספקות תמונות תלת ממדית של השיניים, הלסתות והמבנים הסובבים אותה. טכניקת הדמיה מתקדמת זו מציעה מידע מפורט על מיקומן של שיני הבינה, מידת בקיעה, הנזק הפוטנציאלי והקשר עם העצבים הסמוכים.

רופאי שיניים ומנתחי פה יבחרו את סוגי הצילומים וטכניקות ההדמיה המתאימים ביותר על סמך המקרה הספציפי והמידע הדרוש לאבחון מדויק ותוכנית טיפול בשיני בינה.

האם עקירת שן בינה כואבת

​במהלך עקירת שן בינה, אתה לא אמור להרגיש כאב מכיוון שהאזור יורדם באמצעות הרדמה מקומית.

רופא השיניים או מנתח הפה מבטיחים שמקום העקירה והרקמות שמסביב יורדמו היטב לפני תחילת ההליך. זה אומר שאתה לא אמור לחוות כאב במהלך הפרוצדורה בפועל.

עם זאת, חשוב לציין שאתה עלול להרגיש לחץ או אי נוחות קלה כאשר השן עוברת מניפולציה והסרה. תחושה זו היא נורמלית ולא אמורה להיות כואבת.

לאחר ההליך, כשההרדמה פגה, אתה עלול לחוות אי נוחות או כאב קל כשהגוף שלך מתחיל להחלים. בדרך כלל ניתן לטפל בכך באמצעות משככי כאבים ללא מרשם וביצוע ההנחיות לאחר הניתוח שסופקו על ידי רופא השיניים שלך.

כדאי גם לציין שסבילות הכאב וחוויות ההחלמה של כולם יכולות להשתנות. אנשים מסוימים עשויים לסבול מאי נוחות מינימלית, בעוד שאחרים עשויים לחוות מעט יותר. אם יש לך חששות לגבי כאב או אי נוחות במהלך או אחרי העקירה, תדון בהם עם רופא השיניים או מנתח הפה שלך יכול לעזור להקל על הדאגות שלך ולהבטיח שאתה מוכן היטב להליך.

—Pngtree—whatsapp mobile software icon_8704828.png
bottom of page